Methode & Niveaus

Talencursus persoonlijk en op maat.

Het Talenpracticum

Bij het Talenpracticum kun je geheel vrijblijvend op afspraak langskomen voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek overleggen wij wat jouw instapniveau is. Ook luisteren we naar je specifieke taalwensen en einddoel. Je kunt meedoen met een gratis proefles om te ervaren hoe het Talenpracticum werkt.

Afhankelijk van het instapniveau, de tijd die je wilt besteden aan de taalcursus en het gewenste eindniveau adviseren we een voor jou op maat gemaakt lesprogramma. De lessen zijn te volgen vanaf ieder moment, zo vaak als je wilt en binnen ruime openingstijden (’s ochtends of ’s avonds).

Ons Talenpracticum is uitermate geschikt voor beginners en voor mensen die hun eerder opgedane kennis van een taal weer willen opfrissen. Door het individuele karakter van de lessen verloopt de taalverwerving sneller dan bij groepslessen. Ook is het tempo makkelijk aan te passen aan de wensen van de deelnemer.

Er zijn lespakketten van 10, 30, 40, 60 of 90 uur. Voor gevorderden is een combinatie van talenpracticumlessen en privélessen heel geschikt. Daarnaast kun je ook uitsluitend privélessen te volgen. Groepslessen zijn mogelijk als je je als groepje aanmeldt en alle deelnemers een vergelijkbaar instapniveau hebben. Bovendien bieden wij spoedtrajecten aan van 1 of 2 weken.

Voor de instap- en eindniveaus werken wij met het Europese Referentiekader (CEF-niveaus).

Voordelen van lessen in het talenpracticum

  • Lesmateriaal op eigen niveau.
  • Leren in eigen tempo, onder begeleiding.
  • Door stemopname werken aan een heldere uitspraak (Je kunt dit zelf terugluisteren).
  • Het lesmateriaal is bedoeld om intensief aan de uitspraak en luistervaardigheid te werken.
  • Begeleiding bij schriftelijke huiswerk, opdrachten, en uitspraakoefeningen.
  • Iedere les wordt door de docent/taalcoach een kleine test gedaan over de vorderingen.
  • Je werkt met je eigen geluidsmateriaal; andere studenten luisteren dus niet met je mee.
  • Mensen die van nature niet vaak aandacht vragen of weinig durven te zeggen, worden aangespoord te praten; alleen de docent/taalcoach kan je horen.
  • Binnen korte tijd kun je al meedoen met eenvoudige gesprekken.

Ben je nieuwsgierig? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis proefles!

Online lessen

Volg online privélessen via Skype, Zoom of Meet. Je meldt je aan voor een gratis kennismaking van 25 min. via de mail of door ons te bellen. Wij bespreken jouw wensen, jouw instapniveau en het aantal lessen dat je zou willen gaan volgen. Ook spreek je een datum af voor de gratis proefles. Onze docent neemt contact met je op voor de sessie. Hierin bespreek je ook met de docent wanneer en hoe vaak je lessen wilt volgen. Een lesuur bestaat uit 50 minuten. Een pakket van 10 uur privéles kost € 760,–. Als je inschrijft ontvang je een betaalverzoek. Vervolgens betaal je de lessen en je begint met de cursus.

Privélessen

Het lespakket is maatwerk en volledig op jouw persoonlijke taalwensen en verbeterpunten gericht. Er zijn geen andere studenten die jouw taalontwikkeling in de weg staan. Je werkt op je eigen niveau en je leert in je eigen tempo. De docent stimuleert en motiveert je om je volledig op de taal te richten. Omdat je alleen met de docent bent, hoef je je niet te schamen. De inhoud van de taallessen kan sterk variëren: zelfverzekerder spreken en converseren, spelling of schrijfvaardigheid verbeteren, je woordenschat uitbreiden, je uitspraak verbeteren, een spreekbeurt leren houden of een zakelijke brief opstellen. De tijden voor de privélessen kunnen in overleg met de docent flexibel ingepland worden: in de ochtend, middag of avond.

Groepslessen

We geven taallessen in kleine groepjes (van 2 tot ca. 10 personen). Het is mogelijk om je in kleine groepjes aan te melden als alle deelnemers een vergelijkbaar instapniveau hebben. In overleg met de groep en de docent zal dan het lespakket samengesteld worden. Het groepsverband kan stimuleren om actief met de taal bezig te blijven. Met een gesprekspartner kunnen de lessen nog eens rustig herhaald worden. De kosten voor de groepslessen liggen lager dan voor de privélessen.

Wij werken met de CEF-niveaus (Common European Framework). Per module kan het eindniveau hoger liggen indien de voorbereidingen op de lessen intensiever zijn! De talenpracticumlessen en de privélessen zijn naar eigen keus in te delen en de lessen kunnen elke week starten.

Einddoel

Wat jouw einddoel is voor de cursus, bepaalt voor een groot deel hoe wij de lessen voor je gaan samenstellen. Je kunt als einddoel hebben om beter te leren spreken of schrijven, maar we kunnen je ook opleiden voor een specifieker einddoel. De cursus kan bijvoorbeeld geheel in het teken van inburgering of het NT2-examen staan, of ter voorbereiding op een specifieke baan of opleiding. Het is mogelijk om met een klein pakket te starten.

Certificaat

Bij voldoende presentie kun je aan het einde van de cursus een certificaat aanvragen.