Welkom!

Bedrijven & re-integratie

In de loop der jaren is een goede samenwerking ontstaan met diverse instellingen op het gebied van
re-integratie. Deze samenwerking is vaak succesvol gebleken doordat onze lesmethode in het talenpracticum en de flexibele lestijden het mogelijk maken, dat cursisten bij het Talenpracticum op ieder moment kunnen starten op hun eigen niveau en in eigen tempo kunnen studeren. 

Ieder mens is anders en leert op een andere manier. Daarom houdt het Talenpracticum bij ieder traject rekening met de manier, waarop de cursist het beste een taal en/of vaardigheid leert. Daarom ziet ieder traject er weer anders uit. Ook kunnen wij flexibel inspelen op specifieke wensen, problemen of beperkingen. Hierdoor kunnen wij cursisten uit zeer uiteenlopende doelgroepen en van alle niveaus een passend aanbod bieden. Een belangrijke schakel in het succes van alle trajecten is de persoonlijke benadering van iedere cursist.

Onze taal- en computercursussen leveren al jarenlang een bijdrage aan de re-integratie en activering van veel mensen. Ook cursisten die via andere lesmethodes barrières ondervinden, kunnen bij het Talenpracticum participeren.

Voorbeelden van de diversiteit van onze cursistengroep:

 • Wij hebben veel ervaring met Nederlanders die bepaalde facetten van het Nederlands willen verbeteren, zoals bijvoorbeeld: spelling, stijl, grammatica, schrijfvaardigheid.
 • Veel anderstaligen die Nederlands willen leren of die hun Nederlands willen verbeteren op de verschillende onderdelen, uitspraak, conversatie, luisteren, lezen of schrijven, hebben met goede resultaten bij ons trainingen gevolgd.
 • Wij hebben veel cursisten opgeleid voor het Inburgeringsexamen of NT2-Staatsexamen.
 • Wij hebben speciale lessen ontwikkeld voor mensen die nog niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven.
 • Vele ouderen hebben met succes een cursus bij ons afgerond, mede door de extra aandacht die wij kunnen geven en doordat het leertempo zelf te bepalen is.
 • Vrouwen uit minderheidsgroepen in de samenleving. Zij voelen zich thuis bij het Talenpracticum door de kleinschaligheid en de toegankelijkheid. Verder beschikt het Talenpracticum over veel vrouwelijke docenten, waardoor mogelijke culturele beperkingen nauwelijks een rol spelen.
 • Cursisten waarbij zwakbegaafdheid of psychische problemen een rol spelen. Voor hen is de lesmethode van het Talenpracticum vaak een uitkomst, door de flexibele openingstijden en persoonlijke aandacht.

Gratis proefles

Heb je nog vragen of wil je eerst eens kijken hoe een les verloopt? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende proefles om een goede indruk te krijgen van onze lessen.

Procedure

Meld een kandidaat bij ons aan voor een intake-gesprek. Deze intake is gratis en geheel vrijblijvend. Op basis van de intake geven wij een persoonlijk advies en wij sturen vervolgens vrijblijvend een offerte. Na goedkeuring van de offerte kan de deelnemer direct starten met de cursus. Wij houden de opdrachtgever tijdens het traject op de hoogte van de studievorderingen. Bij goed resultaat en voldoende presentie ontvangt de cursist aan het einde van het traject een verklaring of een certificaat.

Bedrijven

Ontvang je soms mail met spelfouten van medewerkers?
Word je wel eens onzeker als je brieven schrijft?
Of mankeert er niets aan je Nederlands, maar vormt een andere taal een struikelblok?
Dan is het Talenpracticum de geschikte partner!

Of het nu gaat om een individuele training of om groepslessen: wij denken mee en bieden de oplossing met een training die inspeelt op de wensen. Met meer dan 60 jaar ervaring hebben wij keer op keer bewezen dat onze aanpak tot uitstekende resultaten leidt.

Door onze kleinschalige opzet en individuele aanpak kunnen wij veel persoonlijke aandacht geven aan cursisten van ieder niveau en iedere achtergrond.
Onze locatie is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wij beschikken over een lift.

We bieden:

 • lessen op maat
 • starten op elk moment en op ieder niveau
 • resultaat op korte termijn
 • lestijden, duur en intensiteit in overleg
 • individuele trainingen en groepslessen
 • plezier in de lessen
 • ook incompanytrainingen

  Groepslessen en/of incompany

  Mogelijk op aanvraag.

  Onze lessen

  Al onze cursussen zoals vermeld op onze website kunnen wij op maat maken.
  Mocht je speciale wensen hebben die je niet op onze website terugvindt, neem dan even contact met ons op om dit te bespreken.
  Wij bieden de meeste lessen aan als

  talenpracticum- of privélessen. Vaak is een combinatie van practicum- en privéles nuttig. Uitgebreide informatie over deze manier van lesgeven is te lezen bij lesmethode.